Διαφορά μετάξύ ΒΜΤΑ & ορθού χειρισμού του όπλου


Διαφορά μετάξύ ΒΜΤΑ & ορθού χειρισμού του όπλου (ή αλλιώς γιατί η ατομική τακτική μας αφορά όλους)

Πριν από αρκετούς μήνες, ένας συνάδελφος των Ειδικών Δυνάμεων που περνούσε ένα σχολείο του Όπλου του στη Σχολή Πεζικού, έδειξε τα βιβλία ΒΜΤΑ και ΛΗΑΠ σε κάτι συναδέλφους του απλού Πεζικού. Δεν θα σας πω την απάντηση που έλαβε όταν έδειξε το βιβλίο της Λήψης Απόφασης, το οποίο για πολλούς φαντάζει να είναι «έκτος ορίων», θα σας πω όμως την απάντηση που έλαβε όταν του έδειξε το βιβλίο για τις Βολές Μάχης:

«Αυτό εμάς δεν μας ενδιαφέρει, γιατί θα έχουμε τις Ειδικές Δυνάμεις μπροστά»

Εν έτη 2018 λοιπόν, υπάρχει συνάδελφος που πιστεύει ότι οι Ειδικές Δυνάμεις θα είναι μπροστά και οι υπόλοιποι θα κάνουν παρέλαση.

Το παραπάνω περιστατικό το ανέφερα για δύο λόγους.

1ον, δυστυχώς στη χώρα μας, οι Ειδικές Δυνάμεις εκτελούν καθήκοντα και έργα τα οποία σε άλλες χώρες αναλαμβάνει το Πεζικό. (αν και οφείλω να ομολογήσω ότι αυτή η τάση αρχίζει να αλλάζει). Η εκκαθάριση οικίας, ο αγώνας σε κατοικημένους τόπους, δεν αποτελεί αποστολή των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά κυρίως του απλού πεζικού το οποίο θα αποβιβαστεί από τα οχήματα του και θα αρχίζει να εκκαθαρίζει τις εστίες αντίστασης από τον εχθρό. (αυτό ακριβώς το κομμάτι το οποίο δεν εξετάζεται επαρκώς στις ασκήσεις)

2ον, δεν πρέπει να συγχέουμε τον αγώνα σε κατοικημένους τόπους, με την απλή ατομική τακτική και την ορθή χρήση του οπλισμού, το οποίο αποτελεί και το κύριο μέρος του βιβλίου. Επιθυμητή τελική κατάσταση κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος ΒΜΤΑ, είναι ο εκπαιδευόμενος να εκτελεί σκοπευμένα πυρά εν κινήσει, ΟΧΙ να κάνει εκκαθάριση οικίας, το οποίο αποτελεί δευτερεύον εκπαιδευτικό στόχο.

Πρέπει όλοι λοιπόν ανεξαρτήτως Όπλου ή Σώματος, να εκπαιδευόμαστε στην ατομική τακτική και τον ορθό χειρισμό του οπλισμού μας και κατόπιν ο καθένας στην ειδικότητα του. Ιδιαίτερα δε το Πεζικό, το οποίο δυστυχώς θα φέρει και το βάρος αντιμετώπισης του αντιπάλου, λόγω της εγγύτητας του με αυτόν, στα σύνορα.

Η δε άριστης φυσική κατάσταση είναι άκρως απαραίτητη για την επίτευξη των παραπάνω. Δεν είναι μόνο το βάρος των υλικών που φέρει ένας μαχητής, ούτε η απόσταση που πρέπει να διανύσει. Είναι και η αδρεναλίνη την οποία εκκρίνει ο οργανισμός και η οποία ουσιαστικά «σε καίει».

Η γνώση υπάρχει. Τα μέσα, σε μεγάλο βαθμό το ίδιο. Το μόνο το οποίο είναι απαραίτητο είναι η αναγνώριση της παραπάνω ανάγκης και η προτεραιοποίηση της.

Διαβάστε επίσης

Η καταστροφή των αμερικανικών δυνάμεων στο Tongo Tongo

κατεβάστε απόσπασμα του βιβλίου ΒΜΤΑ, από το google play (cqbtactics)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.