Θέτοντας Στόχους


στοχοι

Ένα όνειρο γραμμένο με ημερομηνία, γίνεται στόχος.

Ένας στόχος με καθορισμένα βήματα, γίνεται σχέδιο.

Ένα σχέδιο το οποίο βασίζεται στη δράση, κάνει τα όνειρα μας πραγματικότητα.

Αυτό ακριβώς ακριβώς αποφάσισα να κάνω πριν από περίπου 3 χρόνια, όταν συνέγραψα το πρώτο μου βιβλίο: Να καταγράψω όλα εκείνα τα οποία ήθελα να επιτύχω στη ζωή μου. Αυτό ήταν: λίστα είχε καταγράφει στο υποσυνείδητο μου, ως «αποστολή» μιας στρατιωτικής επιχείρησης, με επιβαλλόμενες υποχρεώσεις και επιθυμητή τελική κατάσταση. Καθόρισα τα  βήματα επίτευξης του στόχου και όρισα ημερομηνία επίτευξης για κάθε ένα βήμα.

Από εκείνη τη στιγμή ο «υφιστάμενος», συνειδησιακός εγκέφαλος, ξεκίνησε να εργάζεται σιωπηρά για την επίτευξη των στόχων αυτών. Αναζητούσε, πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβάνομαι, τρόπους επίτευξης των στόχων που είχα θέσει και με  καθοδηγούσε μέσα από ένα αόρατο μονοπάτι το όποιο είχε χαράξει , στο να τους πετύχω. Ακόμα και όταν οι καταστάσεις δεν εξελίσσονταν όπως είχα σχεδιάσει, όπως συμβαίνει σε όλους μας, αφού το υποσυνείδητο γνώριζε το πού ήθελα να φτάσω,»δημιουργούσε» εναλλακτικούς τρόπους δράσης και προσαρμόζονταν στις εκάστοτε συνθήκες και δεδομένα.

Σε αυτό συνέβαλε η ύπαρξη ενός σχεδίου το οποίο αποτελούσε και αποτελεί τον «οδικό χάρτη» της ζωής μου. Με βάση αυτόν κινούμαι καθημερινά και εξελίσσομαι, ξεπερνώντας τα καθημερινά εμπόδια.

Σήμερα λοιπόν, μετά από 3 χρόνια, βρίσκομαι εδώ κοντά σας και σας προτρέπω να θέσετε στόχους, να τους καταγράψετε, να ορίσετε βήματα επίτευξης τους και να αναλάβετε δράση.  Γιατί πολύ απλά οι στόχοι που δεν συνοδεύονται από ανάλογη δράση, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ευχές.

Καλή εβδομάδα

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.