Ο ρόλος των βιβλίων που έχουμε συγγράψει, στην τυποποίηση της εκπαίδευσης


Ειμαστε ο Γιώργος Δημητρόπουλος, Υπλγος εν αποστρατεία και ο Αλχιας Ευάγγελος Τρασάνης , αμφότεροι στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων.H ασχολία μας με τη συγγραφή βιβλίων, ξεκίνησε πριν από σχεδόν 10 χρόνια, το 2011.

Το τελευταίο μας  βιβλίο, το «Εγχειρίδιο Έλληνα Μαχητή«, αποτελεί το τρίτο κατά σειρά πόνημα, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε ο Γιώργος, που την εποχή εκείνη ήταν Ανθυπασπιστής. Το βιβλίο «Η στρατιωτική διαδικασία λήψης απόφασης» είχε ως σκοπό να κάνει προσιτή στο ευρύ κοινό, στρατιωτικούς και μη, μία γνώση η οποία μέχρι τότε ηταν αποκλειστικό προνόμιο στους κύκλους του στρατού.

Δεύτερο πόνημα της προσπάθειας μας, αποτέλεσε το «Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης«, το οποίο είχε ως σκοπό, την τυποποίηση στον ασφαλή χειρισμό του όπλου και της ατομικής και ομαδικής τακτικής εντός κατοικημένων τόπων. Το βιβλίο αυτό υπάρχει (μέρος αυτού) και στο google play και διατίθεται δωρεάν.

Η συγγραφή των παραπάνω βιβλίων ξεκίνησε με ερέθισμα την υπηρεσία μας σε Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων, ως εκπαιδευτές σε σχολεία εσωτερικού και του ΝΑΤΟ και ως Επιτελείς στη ΔΕΔ και στη ΔΔΕΕ. Περνώντας και από τα τρία στάδια της εκπαίδευσης, (εκπαιδευόμενοι, εκπαιδευτές και υπεύθυνοι σχεδίασης της εκπαίδευσης) και βλέποντας το αντικείμενο της εκπαίδευσης από 3 διαφορετικά οπτικά πρίσματα, αντιλήφθηκαμε έγκαιρα την ανάγκη ύπαρξης τυποποιημένων ΤΤΔ (Τακτικών Τεχνικών και Διαδικασιών) από όλο το προσωπικό, προκειμένου όταν θα υπήρχε απαίτηση και ανάγκη, να μπορούσαν να δράσουν ως ένα σώμα.

Τα βιβλία αυτά αποτελούν το κοινό  σημείο στην εκπαίδευση που διεξάγεται στον ενεργό στρατό, στην εφεδρεία, στα Σώματα Ασφαλείας και στους ερασιτέχνες.

Με την έμμεση δε αποδοχή τους από όλους αυτούς, προάγουν τον Κοινό Νου τη Διαλειτουργικότητα, τη Διυπηρεσιακή συνεργασία και τη Διακλαδικότητα

Αποκτήστε και εσείς τα βιβλία και γίνετε μέρος της δεξαμενής κοινής γνώσης που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.