Γυναίκες στις Ειδικές Δυνάμεις «Ξεπεράστε το. Δεν είμαστε όλοι πλασμένοι ίσοι».

«Ξεπεράστε το. Δεν Είμαστε Όλοι Πλασμένοι Ίσοι»

Τίτλος εργασίας της Λοχαγού Αμερικ. Σώματος Πεζοναυτών (USMC) Κάτι Πετρόνιο.

Το συγκεκριμένο άρθρο, δεν αποτελεί προσωπική εργασία, ούτε αντανακλά  προσωπικές απόψεις. Δημοσιεύεται μερικώς στην ιστοσελίδα, κατόπιν αδείας, του συγγραφέα Μιχάλη Τρίμπαλη, ενώ ολόκληρο μπορεί να βρεθεί στο περιοδικό “Καταδρομή & Ασφάλεια“, Φεβ – Μαρ 18.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο συγγραφέας επικαλείται μελέτες τις οποίες παραθέτει ως πηγή, σύμφωνα με τις οποίες η συμμετοχή γυναικών σε μάχιμες θέσεις στις Αμερικανικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων είναι αδύνατη, αλλά προωθείται με στημένες διαδικασίες αποκλειστικά και μόνο για λόγους πολιτικής ορθότητας και μιας διεστραμμένης έννοιας περί ισότητας η οποία καταργείται από την ίδια την φύση.

Ενδεικτικά, στο άρθρο αναγράφεται ότι “Ενώ το πολιτικό σύστημα, έχει να παρουσιάσει αρκετές «επιτυχίες» γυναικών που αποφοίτησαν από σχολεία Ειδικών Δυνάμεων, όπως για παράδειγμα τις δύο γυναίκες που το 2015 αποφοίτησαν από το απαιτητικό Ranger School και δύο ακόμη τον Απρίλιο του 2017. Όμως, ο Στρατός «έκλεψε»…

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του περιοδικού People, τον Σεπτέμβριο του 2015, πολύ πριν οι δύο πρώτες γυναίκες αρχίσουν το σχολείο, ένας ανώνυμος στρατηγός είπε στους υφισταμένους του: «Μια γυναίκα θα τελειώσει το Ranger School», προδικάζοντας το αποτέλεσμα… Σύμφωνα με το περιοδικό, οι γυναίκες πρώτα πέρασαν μια ειδική εκπαίδευση δύο εβδομάδων, και μετά πέρασαν μήνες σε μια ειδική διμοιρία στο Φορτ Μπένινγκ, όπου μεταξύ πολλών προετοιμασιών έλαβαν συμβουλές για την διατροφή τους και πως θα αντιμετωπίσουν την εκπαίδευση από έναν Ranger. Εκεί επανέλαβαν πολλές φορές την φάση του προσανατολισμού με χάρτη και πυξίδα, ώστε να γνωρίζουν τις διαδρομές με κλειστά τα μάτια, όταν οι άνδρες συνάδελφοί τους θα έβλεπαν για πρώτη φορά την περιοχή. Στην διάρκεια του σχολείου επαναλάμβαναν τα αντικείμενα στα οποία αποτύγχαναν, μέχρις ότου τα ολοκληρώσουν με επιτυχία, όταν άνδρες συνάδελφοί τους κόβονταν με την πρώτη αποτυχία.”

Στη συνέχεια παραθέτει, πάντα επικαλούμενος πηγές τις οποίες καταγράφει στη βιβλιογραφία, και άλλες περιπτώσεις στις οποίες οι γυναίκες έλαβαν ειδικής μεταχείρισης προκειμένου να αποφοιτήσουν.

“Οι «στημένες» επιτυχίες των γυναικών στα απαιτητικά μάχιμα σχολεία είναι μια εκβίαση της φύσης, που αυτή έχει καθορίσει τους ρόλους και τις ικανότητες στο ανθρώπινο είδος. Αν όντως γυναίκες και άνδρες είναι ίσοι στην φυσική δύναμη και αντοχή, αλλά και στα ψυχικά χαρακτηριστικά, γιατί στον επαγγελματικό αθλητισμό και στον πρωταθλητισμό υπάρχουν κατηγορίες ανδρών και γυναικών; Προφανώς διότι τα δύο φύλα δεν είναι ίσα και η αναμέτρηση θα ήταν άνιση. Και όμως, ενώ οι γυναίκες δεν θεωρούνται ικανές να αναμετρηθούν με άνδρες στα σπορ, ωστόσο θεωρούνται ότι είναι ικανές να το κάνουν στο πεδίο της μάχης. Αν αυτή η άποψη δεν ήταν τόσο εγκληματικά επικίνδυνη θα ήταν αστεία. Δυστυχώς η φύση είναι αυτή που επιβάλλει την διάκριση.” Και συνεχίζει γράφοντας:

Το 1992 μια έρευνα της Προεδρικής Επιτροπής βρήκε ότι: «Η μέση γυναίκα στον Στρατό είναι 4,8 ίντσες κοντύτερη, 31,7 λίβρες ελαφρύτερη και έχει 37,4 λίβρες λιγότερη μυϊκή μάζα, και 5,7 λίβρες περισσότερο λίπος από τον μέσο άρρενα στρατιώτη. Επίσης, ότι: «Έχει μόλις το 55% της δύναμης του άνω κορμού και το 72% της δύναμης του κάτω κορμού του άρρενα στρατιώτη». Επιπλέον, «Η μέση γυναίκα ηλικίας 20 με 30 ετών έχει την αερόβια ικανότητα ενός άνδρα 50 ετών». Αυτό είναι πάντα σημαντικό, αλλά σε ειδικές συνθήκες, όπως στο μεγάλο υψόμετρο του Αφγανιστάν, αυτό σημαίνει ότι η μέση υγιής γυναίκα καταρρέει μόλις κατέβη από το ελικόπτερο.”

Παρόλα αυτά ο συγγραφέας δεν είναι αντίθετος στη συμμέτοχη των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις: “Συμπερασματικά, οι γυναίκες μπορεί να έχουν μια σημαντική θέση στις Ειδικές Δυνάμεις και τις Ειδικές Επιχειρήσεις, αλλά στα όρια που καθορίζει το φύλο τους. Είναι πολύτιμες στην Διοικητική Μέριμνα, τις Πληροφορίες, την γραμματειακή υποστήριξη Επιτελείων, τον Κυβερνοπόλεμο, τον Ψυχολογικό Πόλεμο, και άλλες μορφές «μαλακής ισχύος». “

Η δική σας γνώμη ποια είναι; (τεκμηριωμένη). Ποια η θέση της γυναίκας στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις Ειδικές Δυνάμεις σήμερα;

Σκοπός του άρθρου δεν είναι να διχάσει, (αποτελεί εξάλλου επιλεγμένη αναπαραγωγή δημοσιευμένου άρθρου), αλλά να αποτελέσει πηγή γόνιμης αντιπαράθεσης

Διαβάστε περισσότερα άρθρα – μελέτες εδώ και εδώ

Μπορείτε να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις, κάνοντας εισάγωντας το μάιλ σας στην παρακάτω φόρμα περισσότερα άρθρα.

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”1″ /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”1″ /][/contact-form]

Share the Post: