Αποκάλυψη Τοπογραφικών Αμερικανικών Βάσεων


Η εκτενής χρήση εφαρμογών sports trekking παγκοσμίως, έχει οδηγήσει στην αποκάλυψη τοπογραφικών στρατιωτικών βάσεων και άλλων διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, η χρήση τους από Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν, αποκάλυψε τα διαγράμματα των στρατιωτικών βάσεων που υπάρχουν στη χώρα αυτή.

Το παραπάνω συμβάν θα πρέπει να απασχολήσει όλους μας, μίας και πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε εφαρμογές όπως το Runtastic , το Strava ή άλλες εφαρμογές που συνοδεύουν τα κινητά κ τα αθλητικά ρολόγια.

Στο ίδιο πλαίσιο, πιστεύω ότι όλοι μας θα πρέπει να αναλογιστούμε, το κατά πόσο οι αναρτήσεις μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλουν στην κοινοποίηση ευαίσθητων πληροφοριών. Ένα καλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ, είναι οι αναρτήσεις του τύπου «που υπηρετήσατε», οι οποίες συμβάλλουν στη δημιουργία βάσεων δεδομένων, οι οποίες αν πέσουν στα χέρια λάθος ατόμων, θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα.

Ας προσέχουμε λοιπόν όλοι μας λίγο παραπάνω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.