Σακίδιο 72 ωρών ή αλλιώς διαμόρφωση φόρτου


Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε στο διαδίκτυο πολλές δημοσιεύσεις που αφορούν στη διαμόρφωση ενός σακιδίου 72 ωρών.

Τί είναι όμως αυτό το σακίδιο? Πρόκειται για ένα σακίδιο το οποίο περιλαμβάνει όλα εκείνα τα αντικείμενα τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση ενός ατόμου από μία καταστροφή για 72 ώρες. Τα αντικείμενα αυτά εξαρτώνται από την περιοχή που κατοικεί το άτομο, (πόλη, χωριό, παραθαλάσια περιοχή) και φυσικά τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει.

Από πλευράς στρατού και  οι μαχητές ετοιμάζουν τον φόρτο τους ανάλογα με τις ανάγκες της αποστολής και επιδιώκουν να είναι αυτόνομοι καθόλη τη διάρκεια της αποστολής. Ταυτόχρονα, χωρίζουν το φόρτο τους σε «γραμμές».

Η κατανομή των υλικών συνήθως γίνεται όπως παρακάτω:

  • 1η γραμμή, στο ρουχισμό: Υλικά επιβίωσης
  • 2η γραμμή, στην εξάρτυση: Βασικά υλικά
  • 3η γραμμή, στο σακίδιο: Υλικά για την εκπλήρωση της αποστολής
  • 4η γραμμή, στο γυλιό μακράς διαβίωσης (μπέργκιν) ή στο σάκο ιματισμού των μηχανοκίνητων τμημάτων: Επιπλέον υλικά

Στο νέο μας βιβλίο «Εγχειρίδιο Έλληνα Μαχητή, Τακτικές Μικρών Κλιμακίων», γίνεται για πρώτη φορά σε ελληνική βιβλιογραφία, εκτενής αναφορά στα υλικά του μαχητή και προτείνονται λύσεις όσον αφορά στη διαμόρφωση του φόρτου του. Αποτελεί το τρίτο βιβλίο για τον Έλληνα Μαχητή, (μετά από το βιβλίο «Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης» και το «Λήψη Απόφασης«), το οποίο έχει σκοπό να τυποποίηση την εκπαίδευση ανάμεσα στο μόνιμο, το έφεδρο προσωπικό, τους εθνοφύλακες, αλλά και στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μπορείτε να κάνετε δικά σας τα βιβλία μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και να αποκτήσετε και εσείς τις ίδιες γνώσεις με δεκάδες συναδέλφους που τα έχουν κάνει κτήμα τους ήδη.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην παρουσίαση του βιβλίουμας στη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18:20 στο Πολεμικό Μουσείο.

1 comments

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.