Εξοπλισμένα drone (Video)


Το πρόσωπο του πολέμου σταδιακά αλλάζει: υβριδικός πόλεμος, βελτιωμένες τακτικές και φυσικά, νέα οπλικά συστήμα.

Ένα από τα συστήματα το  οποίο θα αλλάξει τη μορφή του πολέμου, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, είναι τα drone. Η τιμή τους σταδιακά μειώνεται, ενώ ιδιωτικές εταιρείες επενδύουν μεγάλα ποσά στον τομέα αυτό.

Η ισραηλινή εταιρία «Duke Robotics», έχει αναπτύξει ένα νέο, εξοπλισμό drone, το οποίο σε αντίθεση με τα πανάκριβα εξοπλισμένα UAV, τα οποία μπορούν να αποκτηθούν μόνο από χώρες που διαθέτουν στην άμυνα μεγάλα κονδύλια, μπορεί να αποκτηθεί και από χώρες οι οποίες μπορούν να διαθέσουν λιγότερα χρήματα. Το βίντεο με το εξοπλισμένο UAV, μπορείτε να δείτε εδώ.

Από την άλλη πλευρά, τα μέσα αυτά, στα χέρια τρομοκρατικών ή παραστρατιωτικών οργανώσεων, μπορούν να αποτελέσουν «πονοκέφαλο» για τον κάθε υπεύθυνο ασφαλείας, πολιτικής ή στρατιωτικής εγκατάστασης, η δε αντιμετώπιση τους, θα πρέπει να περιλαμβάνεται στα σχέδια ασφαλείας που εκπονούν.

Στα σχέδια αυτά, αφού αναλυθεί η εχθρική απειλή και ο πιθανότερος  τρόπος ενεργείας του εχθρού, ο υπεύθυνος ασφαλείας και η ομάδα του, αναπτύσσουν τους φίλιους τρόπους ενεργείας οι οποίοι μπορούν να εξουδετερώσουν την απειλή. Αφού τους συγκρίνουν και επιλέγουν τον καταλληλότερο τον οποίο και παρουσιάσουν στον επικεφαλής του οργανισμού, ο οποίος τον εγκρίνει ή ζητά την τροποποίηση του.

Το βιβλίο «Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και η χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφαλείας», αποτελεί ένα μοναδικό οδηγό, για το στέλεχος, τον έφεδρο, το στέλεχος ασφαλείας αλλά και τον απλό πολίτη, ο οποίος επιθυμεί να μυηθεί σε μια μεθοδολογία λήψης απόφασης και να αποφύγει τα λάθη όταν καλείτε να λάβει αποφάσεις.

Μπορείτε να αποκτήσετε το βιβλίο μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα  https://www.ecwid.com/store/helmilbooks/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.