Εκπαίδευση των Ταλιμπάν με βάση αμερικανικές τακτικές (βίντεο)


Ένα βίντεο των Ταλιμπάν το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τους δείχνει να εκπαιδεύονται με βάση τις αμερικανικές τακτικές.

Το βίντεο τιτλοφορείται  “Caravan of Heroes 13,” και έχει αναρτηθεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης των Ταλιμπαν με τίτλο «Voice of Jihad».

Το παραπάνω βίντεο 70 λεπτών, καλύπτει διάφορες τακτικές των Ταλιμπάν, ενέδρες, κρούσεις και τοποθετήσεις ΑΕΜ και σε φαίνεται ότι οι Ταλιμπάν εφαρμόζουν τις αμερικανικές τακτικές, τεχνικές και διαδικασίες, με τη χρήση αμερικανικού οπλισμού και ειδικού εξοπλισμού.

Αποτελεί ένα βίντεο στρατολόγησης νέων μελών, με το οποίο οι Ταλιμπάν προσπαθούν νε επιδείξουν τις ικανότητες τους.

Σε ένα περιβάλλον, στο οποίο κυριαρχεί το διαδίκτυο και η γνώση είναι προσβάσιμη από τον καθέναν, έχουμε κατηγορηθεί στο παρελθόν, ότι με την έκδοση του βιβλίου «Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης», συμβάλλουμε στο να μεταδοθεί η «εξειδικευμένη» και «διαβαθμισμένη» γνώση που πραγματεύεται το βιβλίο, σε πρόσωπα και ομάδες τα οποία μπορεί να βλάψουν το κοινωνικό σύνολο.

Το βίντεο αυτό αποδεικνύει περίτρανα, ότι η γνώση αυτή είναι διαθέσιμη σε όλους όσους ενδιαφέρονται να μάθουν και ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις πληροφορίες από τις ανοιχτές πηγές.

Προσωπική μας άποψη, είναι ότι «Η γνώση όταν διαρείται πολλαπλασιάζεται» και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάμε τη γνώση για τον εαυτό μας, πιστεύοντας ότι έτσι θα ξεχωρίσουμε από τους άλλους. Όλοι μας είμαστε ένα και έχουμε τον ίδιο σκοπό, ιδιώτες ή στρατιωτικοί: Να γίνουμε καλύτεροι, να ανεβάσουμε το πνευματικό επίπεδο όλων μας έτσι ώστε η χώρα μας να πάει μπροστά.

Έχοντας ώς μοναδικό γνώμονα την προαγωγή και την κοινοποίηση της γνώσης αποφασίσαμε να γράψουμε τα βιβλία «Η Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και η Χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφαλείας» και «Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης-Οπλισμός -Εξοπλισμός – Τακτικές και Διαδικασίες στο Σύγχρονο Πεδίο Μάχης«, με τα οποία μοιραζόμαστε με όλους εσάς, γνώσεις και  εμπειρίες 40 ετών στις Ειδικές Δυνάμεις.

Άσχετα με το αν είστε στρατιωτικός, αστυνομικός ή σχετικός με το αντικείμενο που πραγματεύονται τα βιβλία, αλλά παρόλα αυτά πιστεύετε ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ανεβάσουμε όλοι μας το «μέσο όρο», μπορείτε να συμβάλετε και εσείς στο έργο μας, απλά κοινοποιώντας αυτή την ανάρτηση, κάνοντας like στις σελίδες μας στο facebook, https://www.facebook.com/cqbtactics/ και https://www.facebook.com/militarydecisiongreece/η ακόμα να εγγραφείτε στη λίστα των συνδρομητών μας, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα.

Γιατί η γνώση, είναι το μοναδικό αγαθό το οποίο όταν διαιρείται, πολλαπλασιάζεται.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τα περιεχόμενα των βιβλίων ΛΗΑΠ και ΒΜΤΑ, ή να τα αποκτήσετε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα

Δείτε το βίντεο εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.