Θα μπορούσε η Ελλάδα να νικήσει στα Ίμια; (μελέτη περίπτωσης)


Έχουν πολλά γραφτεί και ακόμα περισσότερα ειπωθεί, για την κρίση των Ιμίων, που στοίχισε τόσα πολλά στη χώρα μας και κυρίως τη ζωή κάποιων συναδέλφων.

Αναζητώντας στο διαδίκτυο υλικό για την πτυχιακή μου εργασία (δείγμα της οποίας θα δημοσιευτεί προσεχώς σε έντυπο περιοδικό), έπεσα πάνω στην πτυχιακή εργασία με τίτλο «Ανάλυση της κρίσης των Ιμίων, μέσα από το πρίσμα της θεωρίας των παιγνίων και της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων» του κου  Κωνσταντίνου Κώτσιου.

Στην εργασία αυτή, γίνεται χρήση της θεωρίας των παιγνίων και με την εφαρμογή πραγματικών, σε μεγάλο βαθμό δεδομένων, καταλήγει σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η κρίση αυτή μας επέδειξε μεταξύ των άλλων, την ανάγκη ύπαρξης και εφαρμογής μιας τυποποιημένης διαδικασίας σχεδίασης, η οποία θα μπορεί να εφαρμόζεται από όλα τα κλιμάκια, καθώς επίσης και την ανάγκη ύπαρξης  σχεδίων εκτάκτων αναγκών (contigency plans).

Εσείς τι πιστεύετε, ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της σύρραξης, αν τα πράγματα είχαν κυλήσει διαφορετικά;

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες μελέτες εδώ, ενώ μπορείτε να λαμβάνετε πρώτοι τις ενημερώσεις, κάνοντας εγγραφή στο newsletter, που βρίσκεται στην αρχική σελίδα.

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.