Νέο πειραματικό όπλο, με τηλεσκοπικά πυρομαχικά


Η ανάδοχος άμυνας Textron, παρουσίασε στο συνέδριο Modern Day Marine ένα νέο όπλο. Σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί τα  λεγόμενα «τηλεσκοπικά» πυρομαχικά, το νέο όπλο υπόσχεται ένα ισχυρότερο χτύπημα, με μια ελαφρύτερη σφαίρα για τα χερσαία στρατεύματα των ΗΠΑ

Τα παραδοσιακά πυρομαχικά, αποτελούνται από μια σφαίρα η οποία «κάθεται» περίπου στα μισά του δρόμου, μέσα σε ένα κέλυφος από ορείχαλκο (τον κάλυκα), το οποίο συμπληρώνεται με πυρίτιδα. Αντίθετα, το νέο όπλο χρησιμοποιεί έναν τηλεσκοπικό  κάλυκα 6,5 χιλιοστών, κατασκευασμένο από πολυμερές υλικό. Τα πυρομαχικά αυτά, διαθέτουν μια σφαίρα πλήρως εγκιβωτισμένη σε ένα πολυμερές κέλυφος, σαν ένα κυνηγετικό όπλο, με το μπαρούτι γύρω από τη σφαίρα στο κέλυφος.

telescoped-ammunition

Παραδείγματα των παραδοσιακών σε σχέση με τα τηλεσκοπικά πυρομαχικά.

Το αποτέλεσμα είναι ένας κάλυκας που δεν χρησιμοποιεί ορείχαλκο, δηλαδή, μια σημαντική εξοικονόμηση βάρους. Σύμφωνα με το Kit Up! blog,  τα τηλεσκοπικά πυρομαχικά είναι περίπου 40 %  ελαφρύτερα από τα παραδοσιακά πυρομαχικά. Η Textron θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει  αυτή την εξοικονόμηση βάρους, προκειμένου να κάνει ελαφρύτερα πυρομαχικά, αλλά αντ ‘αυτού επέλεξε να κάνει νέα πυρομαχικά με μεγαλύτερη ισχύ πυρός. Το όπλο-και 20 σφαίρες, ζυγίζει συνολικά 9,7 λίβρες  (περίπου 4,5 κιλά). Αντίθετα, το πρότυπο M4A1 (που απεικονίζεται ανωτέρω) και 30 σφαίρες,  ζυγίζει 8,74 λίβρες (περίπου 4 κιλά).

Η Textron ισχυρίζεται, ότι το νέο βλήμα 6,5 χιλιοστών έχει 300% περισσότερη ενέργεια από ό,τι η σφαίρα M855A1 του Μ4Α1, που χρησιμοποιεί ο Αμερικανικός Στρατός. Αυτό μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ισχύς ενάντια σε ανθρώπινους στόχους, μεγαλύτερη διείσδυση ενάντια στη θωράκιση του μαχητή και μεγαλύτερη εμβέλεια. Ένα βαρύτερο πυρομαχικό, με  περισσότερη ενέργεια θα λύσει ένα επίμονο παράπονο  του Στρατού των ΗΠΑ σχετικά με τη μικρή ισχύ του βλήματος 5,56χιλ του M4A1, η οποία συχνά απαιτεί πολλαπλές βολές για την εξουδετέρωση ενός στόχου και στερείται το μεγάλο βεληνεκές.

Μένει να δούμε το αν ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να αγκαλιάσει αυτήν την αλλαγή, ένα νέο όπλο και τα πυρομαχικά που θα φέρει.

Στο βιβλίο «Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης», περιγράφονται και αναλύονται όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ασφαλή χρήση του οπλισμού, καθώς επίσης και μυστικά για τον εξοπλισμό και τα υλικά.

Μπορείτε να διαβάσετε τα περιεχόμενα του βιβλίου, το οποίο μπορείτε να αποκτήσετε, μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα https://helmilbooks.ecwid.com/.

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.