Ή χρήση σκύλων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις


Ή χρήση  σκύλων στις επιχειρήσεις, χρονολογείται από την αρχαιότητα, όπου διάφοροι στρατοί τους χρησιμοποιούσαν όχι μόνο ως φύλακες, αλλά και ως ανιχνευτές.

Στη χώρα μας χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια κυρίως ως φύλακες ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης του ρόλου τους.

Οι Ειδικές Δυνάμεις των Πεζοναυτών των ΗΠΑ (MARSOC), όπως μπορείτε να δείτε και στο άρθρο αυτό, έχουν φέρει τη χρήση των σκύλων σε άλλο επίπεδο, πραγματοποιώντας μαζί τους μία σειρά από δραστηριότητες οι οποίες σε άλλες περιπτώσεις θα φάνταζαν αδύνατες.

Δεδομένου ότι οι σκύλοι αποτελούν εξειδικευμένους πόρους,  στις επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται, μόνο εφόσον κατα τη σχεδίαση αποδειχθεί, ότι τα οφέλη τους από τη συμμετοχή τους σε αυτές, θα επιφέρουν το συγκριτικό πλεονέκτημα εναντίον του εχθρού.

Περισσότερα στοιχεία για  τη σχεδίαση των επιχειρήσων, μπορείτε να αντλήσετε στο βιβλίο Λήψης Απόφασης, το οποίο θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.