Στρατολόγηση Νεοσυλέκτων


Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι με τους οποίους οι στρατιωτικές υπηρεσίες προβαίνουν σε στρατολόγηση νέου προσωπικού. Στη χώρα μας, συνήθως πραγματοποιείται με την ανακοίνωση στα ΜΜΕ, κάποιου σχετικού διαγωνισμού (πχ για ΟΒΑ ή για ΕΠΟΠ), ενώ παλαιότερα υπήρχε σχετική εκπομπή σε κρατικό κανάλι.

Στις ΗΠΑ, όπως έχουμε δει σε διάφορες ταινίες, χρησιμοποιείται προσωπικό με ειδικές δεξιότητες, το οποίο τοποθετείται σε πολυσύχναστους χώρους (πχ πολυκαταστήματα), με σκοπό να προσελκύσει πιθανούς υποψηφίους και να απαντήσει στα ερωτήματα τους.

H Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Πεζοναυτών, έχει «ανεβάσει» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα ολιγόλεπτο βίντεο, με το οποίο προβάλει τις δεξιότητες που θα αποκτήσει κάποιος, σε περίπτωση που ενταχθεί στις τάξεις της.

Σε λίγα μόλις λεπτά, ο θεατής παρακολουθεί ένα μικρό, αλλά περιεκτικό κομμάτι από τη σκληρή εκπαίδευση των Πεζοναυτών, κεντρίζοντας του το ενδιαφέρον να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες για αυτή την επίλεκτη Μονάδα.

Περισσότερα στοιχεία για  τη σχεδίαση των επιχειρήσεων και τις βολές μάχης, μπορείτε να αντλήσετε στα  βιβλία Λήψης Απόφασης και Βολές Μάχης Ταχείας αντίδρασης, τα οποία θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα

 

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.