Γιατί η στρατηγική των ΗΠΑ εναντίον της τρομοκρατίας, έχει αποτύχει


Ενα πολύ κατατοπιστικό βίντεο , στο οποίο ο Ανχης (ε.α.) Scott Mannis, απόστρατος αξκος των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, αναλύει τους λόγους για τους  οποίους ή στρατηγική των ΗΠΑ εναντίων της τρομοκρατίας, έχει αποτύχει.

Ένας από αυτούς είναι ότι γίνεται προσπάθεια επιβολής μιας στρατηγικής, από πάνω προς τα κάτω (από τις κυβερνήσεις ή τις ηγεσίες των κρατών προς τους πολίτες), κάτι το οποίο έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα, διότι αυτές στα μάτια του λαού, έχουν ταυτιστεί με τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση των δημοσίων πόρων.

Με τον τρόπο αυτό γίνεται φανερό, πως κατά τη διαδικασία σχεδίασης μιας στρατηγικής, ιδιαίτερα σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο, κατα τη μελέτη των φίλιων και των εχθρικών δυναμεων, θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του λαού.

Ή εφαρμογή μιας δοκιμασμένης μεδοθολογίας Λήψης Απόφασης, όπως αυτή εφαρμόζεται από το στρατό και περιγράφεται στο βιβλίο «Ή Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και ή εφαρμογή της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφάλειας«, μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα λάβουμε υπόψιν,  κατά το δυνατόν ολους, εκείνους τους παράγοντες που επιδρούν στην απόφαση μας και να μας προστατεύσει από απρόβλεπτες καταστάσεις στο μέλλον .

Μπορείτε να διαβασετε περισσότερα άρθρα για την τρομοκρατία Εδώ.

Ένα βίντεο για μεθοδολογία Λήψης Απόφασης, μπορείτε να δείτε εδω

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.