Fragile State Index (Δείκτης Αστάθειας Κρατών)


Έχουμε ακούσει πολλές φορές να μιλάνε για «Ασταθή  ή Εύθραστα Κράτη» (Fragile States), τα οποία μαστίζονται από εσωτερικές και διαμάχες και πολέμους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το περιοδικό Foreign Policy ανακοίνωσε τη λίστα με τα πιο ασταθή κράτη, το οποίο με τη χρήση του λεγόμενου «Fragile State Index», προσμετρά 12 τομείς όπως η λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, ο αριθμός των προσφύγων, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εσωτερικές συγκρούσεις, η νομιμοποίηση της κυβέρνησης κ.ά.

Στην έρευνα εξετάστηκαν 178 κράτη και πιο σταθερά αναδείχτηκαν η Φινλανδία, η Νορβηγία και η Νέα Ζηλανδία (178, 177 και 176 θέση αντίστοιχα), ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 130η θέση.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ, ενώ περισσότερες μελέτες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

One comment

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.