Ή γνώση είναι δύναμη (2)


Συνεχίζοντας το ταξίδι με σκοπό την αναζήτηση της γνώσης, σήμερα θα αναφερθώ σε κάποιες ιστοσελίδες οι οποίες παρέχουν ΔΩΡΕΆΝ εκπαίδευση και γνώσεις.

Ή σελίδα http://www.coursera.org, συνεργάζεται με μια σειρά από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια σε όλο το κόσμο, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων. Απλά πληκτρολογίστε στο μενού αναζήτησης αυτό που θέλετε να μάθετε και θα σας βγάλει τον αντίστοιχο αριθμό τμημάτων που είναι διαθέσιμα. Τι σας ενδιαφέρει; Μάρκετινγκ; Βιολογία; Νανοτεχνολογία; Αστρονομία; Αντικείμενα σχετικά με την τρομοκρατία και την αντιμετώπιση της; Απλά πληκτρολογιστε το, οι επιλογές είναι απεριόριστες.

Προσωπικά έχω ολοκληρώσει αρκετά από τα τμήματα που προσφέρει, με σκοπό να απόκτησω νέες γνώσεις ή να συμπληρωσω τις ήδη υπάρχουσες. Τα μαθήματα είναι βιντεοσκοπημένα και μπορεί κάποιος να τα παρακολουθήσει διαδικτυακά ή να τα κατεβάσει και να τα δει αργότερα. Διατίθεται φυσικά και αντίστοιχη εφαρμογή για κινητό ή οποία είναι αρκετά εύχρηστη.

Τα βιβλία»CQB, Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης» και «Ή Στρατιωτική Διαδικασία Λήψης Απόφασης και ή Χρήση της από τις Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς Ασφάλειας «, αποτελούν την προσωπική μας συνεισφορά (μαζί με το συνάδελφο κύριο Τρασάνη) να μεταδώσουμε τη γνώση. Αποτελούν βιβλία τα οποία μεταδίδουν  για πρώτη φορά τη στρατιωτική γνώση στο ευρύ κοινό, με κατανοητό τρόπο και ορθολογική δομή. Αποτελούν την έμπρακτη πίστη μας σε αυτό που έλεγε ο Λορενς της Αραβίας, ότι δηλαδή «ή δύναμη του ατόμου έγκειται στο ατομο προσωπικά. Ή δύναμη της ομάδας έγκειται στη δυναμη του πιο αδύναμου άνδρα της ομάδας «. Και αυτός ακριβώς είναι η σκοπός μας, ή άνοδος του μέσου επιπέδου.

Περισσότερα άρθρα για την εκπαίδευση, μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Πληροφορίες για το βιβλίο Λήψης Απόφασης, μπορείτε να αντλήσετε εδώ και για το βιβλίο CQB εδώ

Μπορείτε να λαμβάβετε αυτόματα ενημερώσεις, κάνοντας εγγραφή στο newsletter.

Βοηθήστε μας να μεταδώσουμε τη γνώση, κάνοντας like & share στο άρθρο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.