Ασφάλεια Πληροφοριών


Η επόμενη αποστολή των SEAL, μπορεί να αναρτηθεί στο Twitter

O επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM), αποκάλεσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ως «μια περιοχή η οποία αναπτύσσεται και στην οποία πρέπει να στέψουμε πιο έντονα την προσοχή μας». Η προτροπή αυτή,  ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του Κογκρέσου, σχετικά με τις στρατιωτικές επιτυχίες , όχι μόνο στο πεδίο της μάχης , αλλά και στα φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης.

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ανταλλαγές μηνυμάτων  (επιχειρήσεις πληροφοριών), δεν θα πρέπει να έρχονται σε δεύτερο χρόνο », δήλωσε ο στρατηγός Τζόζεφ Votel σε μια εμφάνιση στα μέλη της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών του Σώματος. (House Armed Services Committee)» Θα πρέπει να ενσωματώνονται σε όλες τις επιχειρήσεις.

Το θέμα της αντιμετώπισης της αντι-Αμερικανικής προπαγάνδας, έχει υψηλή προτεραιότητα στους αμερικανούς νομοθέτες  «τους τελευταίους μήνες και κατά τη διάρκεια των εντεινόμενων επιχειρήσεων  των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή ενάντια στον ισλαμικό κράτος. Τα Μέλη του Κογκρέσου ανησυχούν, διότι δεν δοθεί η δέουσα σημασία στην καταπολέμηση των προσπαθειών αντιμετώπισης της προπαγάνδας του εχθρού καθώς και στην πρόληψη της εξάπλωσης της ιδεολογίας του μέσω του διαδικτύου.

Η Theresa Whelan , κύρια αναπληρωτής βοηθός γραμματέας του Αμερικάνικου ΥΠΕΘΑ για τις Ειδικές Επιχειρήσεις, κατά τη συνεδρίαση είπε στους νομοθέτες, , ότι το στρατιωτικό προσωπικό συντονίζεται με Αξιωματούχους του  Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων Υπηρεσιών με αυτό το πρόβλημα , καθιστώντας το μια κορυφαία προτεραιότητα .

Αλλά Ο Votel αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν  περισσότερα στο μέλλον . Χωρίς να περιγράφει συγκεκριμένα σχέδια , ανέφερε  ότι υπάρχουν πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα, (προγράμματα),  τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «προβλέπουν το μέλλον από τη συλλογή δεδομένων από τα μέσα  κοινωνικής δικτύωσης και να ανταποκρίνονται στις αλλαγές των δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο.»

Η σημασία της χρήσης των παραπάνω τεχνολογιών, θα βοηθήσει τους συμμάχους να αντιμετωπίσουν στο μέλλον την εχθρική προπαγάνδα.

«Θα πρέπει να είμαστε ικανοί να κινηθούμε το ίδιο γρήγορα, όσο και ο εχθρός», υπογράμμισε και τόνισε  ότι «θα πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να πειραματιστούμε και να ωθήσουμε τα όρια της τεχνολογίας, όσο μας το επιτρέπουν οι νομικοί περιορισμοί».

Ο Votel είπε, ότι περίπου 10.000 μέλη των Ειδικών Επιχειρήσεων, βρίσκονται ανεπτυγμένα σε περισσότερα από 80 κράτη. Το πιο ευάλωτο προσωπικό όμως, δεν είναι το στρατιωτικό, αλλά το ειδικευμένο πολιτικό προσωπικό, το οποίο συμβάλλει στην ανοικοδόμηση των κρατών.

Πηγή

Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτή για ακόμα μια φορά, η σημασία των πληροφοριών. Μια έγκυρη και έγκαιρη πληροφορία, μπορεί να γείρει την πλάστιγγα της μάχης σε εκείνον που θα την αξιοποιήσει κατάλληλα.

Εδώ και πολλά  χρόνια, ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί. μια  σειρά από μή επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAVs)… η συνέχεια  εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.