Τεχνολογία Καθοδήγησης, κατά την Ελεύθερη Πτώση


parachute2

Ένα νέο  «ανθεκτικό» tablet και ένα νέο σύστημα καθοδήγησης, έρχεται να δώσει στους αλεξιπτωτιστές τη δυνατότητα να προσγειωθούν στο στόχο τους στο έδαφος με ακρίβεια, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις!

Φανταστείτε να προσπαθείτε να πάτε κάπου, χωρίς κανένα μέσο, παρά μόνο μία πυξίδα και ένα υποτυπώδες GPS. Τώρα, αντί να οδηγείτε, φανταστείτε να προσπαθείτε να πηδήξετε από ένα αεροπλάνο με αλεξίπτωτο, για να φτάσετε στον προορισμό σας, νύχτα και με καταιγίδα!

Αυτή ήταν η μέχρι πρόσφατα πραγματικότητα για τους αλεξιπτωτιστές. Οι επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων, απαιτούν την προσγείωση με αλεξίπτωτο και είναι πολύ διαφορετικές από τις “τουριστικές” πτώσεις με αλεξίπτωτο! Οι αλεξιπτωτιστές συνήθως πέφτουν από ύψος 25.000 ποδών (δύο φορές περισσότερο από το στάνταρ ύψος των πτώσεων πολιτών με αλεξίπτωτο), περνώντας επιπλέον χρόνο 30 με 60 λεπτά στον αέρα εκτελώντας πτώση και διασχίζοντας μεταξύ 30 και 50 μίλια μέχρι να προσγειωθούν στο στόχο τους.

Για να ελαχιστοποιήσουν τη δυσκολία και το ρίσκο σε τέτοια άλματα μία εταιρία σε βάση στο Οχάιο, δημιούργησε ένα σύστημα πλοήγησης που μπορούν να χρησιμοποιούν οι αλεξιπτωτιστές του στρατού ώστε να κατευθύνουν τους εαυτούς τους στο ακριβές σημείο προσγείωσης, χωρίς να βασίζονται σε ένα πεπαλαιωμένο εξοπλισμό και σε μια υποτυπώδες εκπαίδευση.

Το λογισμικό “Airborne Systems’ Pilot”, είναι ενσωματωμένο σε ένα ανθεκτικό tablet που βρίσκεται στο αλεξίπτωτο κάθε στρατιώτη και υπολογίζει δεδομένα όπως η ταχύτητα του ανέμου, το υψόμετρο και η απόσταση από τον στόχο.

Η εταιρία χρησιμοποιεί tablet μάρκας PANASONIC εξαιτίας του μικρού τους βάρους και της δυνατότητας να λειτουργούν σε σκληρές συνθήκες υψομέτρων, χαμηλής πίεσης, χαμηλές συνθήκες ορατότητας, καταστάσεις στις οποίες πολλές φορές βρίσκονται οι αλεξιπτωτιστές.

«Τα tablet έχουν καλό μέγεθος απεικόνισης, όχι πολύ μεγάλο – όχι πολύ μικρό» λέει ο Vincent Mignot αλεξιπτωτιστής μηχανικός στην εταιρία “Airborne”. «Τα tablet δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα (σε μέγεθος) επειδή οι αλεξιπτωτιστές μεταφέρουν ήδη αρκετό εξοπλισμό, φιάλες οξυγόνου και μάσκες, θωράκιση, σακίδια – και πρέπει να είναι ικανοί να χειριστούν αν χρειαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα με το αλεξίπτωτο τους».

Ο Mignot είπε ότι επέλεξε αυτό το tablet επειδή πληροί στρατιωτικές προδιαγραφές, όπως οι IP 65 και IP 68 και διότι έχουν καλή απεικόνιση, ορατή σε συνθήκες μέρας και νύχτας.

«Σύντομα συνειδητοποιήσαμε ότι η PANASONIC ήτανε η καλύτερη – η ποιότητα της οθόνης η ανάλυση στο φως της μέρας – είναι ευανάγνωστη ενώ πέφτεις, ήταν όλα σημαντικά για μας» είπε ο Mignot.

«Κατά την διάρκεια των πτώσεων η οθόνη ήταν πιο ευανάγνωστη σε σχέση με άλλες συσκευές και η ίδια η συσκευή, πολύ ανθεκτική.

Ο Mignot είπε ότι το λογισμικό της εταιρίας “Airborne”, χρησιμοποιείται ήδη σε χώρες που διαθέτουν Ειδικές Δυνάμεις αλεξιπτωτιστών, συμπεριλαμβανομένου και των Ειδικών Δυνάμεων των Η.Π.Α.

Μπορείτε να δείτε το σύστημα σε δράση παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

Πηγή

Μετάφραση: Μαίρη Δανεήλα

Περισσότερα βίντεο μπορείτε να δείτε εδώ

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.