Η επίδραση των καιρικών φαινομένων στην καθημερινότητα μας.


Αν και βρισκόμαστε ήδη στη μέση του καλοκαιριού,πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για όλους μας, η ανάλυση του τρόπου με τον οποίο ο άνεμος, η θερμοκρασία και η υγρασία, επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.

 Άνεμοι.

 Όπως γίνεται φανερό από τον παρακάτω πίνακα, η θερμοκρασία του περιβάλλοντος επηρεάζεται από την ταχύτητα του ανέμου. Η ταχύτητά του οποίου έχει επίδραση στην πραγματική θερμοκρασία του περιβάλλοντος και προκαλεί μείωση της πραγματικής θερμοκρασίας (wind chill effect).

Slide1

Επίπεδα Θερμικής Άνεσης

Η καταγραφή των μετεωρολογικών παραμέτρων βοηθά στον υπολογισμό διαφόρων δεικτών που σχετίζονται με την υγεία των ανθρώπων. Για παράδειγμα, με σκοπό να περιγραφεί ο βαθμός της δυσφορίας που αισθάνονται οι κάτοικοι μιας περιοχής έχουν αναπτυχθεί διάφοροι δείκτες. Ένας από αυτούς είναι ο thermo-hygrometric index, ο οποίος είναι γνωστός και ως δείκτης δυσφορίας (ΔΔ), ο οποίος υπολογίζεται με τη βοήθεια των τιμών της θερμοκρασίας και της σχετικής υγρασίας.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι τιμές του δείκτη δυσφορίας για συγκεκριμένους συνδυασμούς τιμών θερμοκρασίας και σχετικής υγρασίας, καθώς και οι συνέπειες για τους κατοίκους μιας περιοχής ανάλογα με την τιμή του.

Slide2

Η ανάλυση του καιρού και των λοιπών χαρακτηριστικών του πεδίου επιχειρήσεων και η εκτίμηση των επιπτώσεων τους στις επιχειρήσεις, αποτελεί μέρος της Προπαρασκευής Πληροφοριών στην Περιοχή Επιχειρήσεων (Π3Ε), σκοπός της οποίας, είναι να γίνει κατανοητή από όλους, η επίδραση των παραπάνω παραγόντων στην επιχείρηση.

Λίγα λόγια για την Προπαρασκευή Πληροφοριών στην Περιοχή Επιχειρήσεων (Π3Ε).

Η Προπαρασκευή Πληροφοριών στην Περιοχή Επιχειρήσεων (Π3Ε),  αποτελεί μέρος της Λήψης Απόφασης, κατά την οποία άνδρες του τμήματος (ανάλογα με τη σύνθεσή του και κατά προτίμηση με ειδικότητα στις πληροφορίες),  παίζουν το ρόλο του εχθρού. Το προσωπικό αυτό δεν συμμετέχει στις διαδικασίες σχεδίασης που εκτελεί το υπόλοιπο τμήμα και συνήθως  εργάζεται σε ένα χώρο ξεχωριστό και σχετικά απομονωμένο από τους υπόλοιπους. Τα βήματα από τα οποία αποτελείται η  Π3Ε, είναι τα εξής:

  1. Προσδιορισμός της Περιοχής Επιχειρήσεων
  2. Ανάλυση των χαρακτηριστικών της Περιοχής Επιχειρήσεων
  3. Εκτίμηση του εχθρού
  4. Προσδιορισμός των πιθανότερων τρόπων  ενεργείας  του εχθρού

Περισσότερες λεπτομέρειες για το βιβλίο «Λήψη Απόφασης, μια Τέχνη στο Σύγχρονο Πεδίο της Μάχης», μπορείτε να βρείτε εδώ

περισσότερες πληροφορίες για την απόκτηση του βιβλίου, μπορείτε να βρείτε εδώ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.