H Φυσιολογία του σώματος πριν τη βολή

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και στο σώμα όταν ρίχνουμε με ένα όπλο?

Η επιστήμη λέει το ότι το  να πυροβολείς με ένα όπλο είναι καλό για την υγεία σου.

Αγαπάς να ρίχνεις με όπλα? Και φυσικά το αγαπάς. Υπάρχει μία φυσιολογική εξήγηση για αυτό: Όταν τραβάς την σκανδάλη απελευθερώνονται στον εγκέφαλο σου ενδορφίνες, οι οποίες βοηθάνε στο να μειωθεί το στρες και το άγχος. Αυτό είναι μια χρήσιμη πληροφορία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις όταν η γυναίκα σου, γκρινιάζει για τον πόσο χρόνο ξοδεύεις στο πεδίο βολής. «Το κάνω για την υγεία μου αγάπη μου». Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει μερικούς από τους τρόπους που το να ρίχνεις με όπλο επηρεάζει το μυαλό σου και το σώμα σου.

Range702-biology-behind-shooting-IG

Εγκέφαλος: Τα κύματα άλφα είναι άφθονα ακριβώς πριν μια ακριβής βολή

Η δεξιά μεριά του εγκέφαλου είναι πιο ενεργητική, όταν βάλουμε με ακρίβεια στο στόχο.

Όραση: Οι Σκοπευτές κοντινού πεδίου βολής, έχουν συνήθως μεγαλύτερη ακρίβεια.

Είναι καλύτερο να πυροβολούμε με το χέρι που είναι στην ίδια πλευρά με το μάτι που σκοπεύουμε.

Καρδιά: Οι σκοπευτές έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια, όταν οι χτύποι της καρδίας τους αυξάνονται από 8-20 παλμούς ανά λεπτό [οι σκοπευτές που πυροβολούν ενδιάμεσα (των χτύπων της καρδίας) είναι συνήθως ακριβείς στο στόχο]

Θερμίδες: Μέσος ορός θερμίδων που καίει ένας άνδρας βάρους:

130 λιβρών=148 θερμίδες ανά ώρα

155 λιβρών =176 θερμίδες ανά ώρα

180 λιβρών =204 θερμίδες ανά ώρα

205 λιβρών =233 θερμίδες ανά ώρα

Στο βιβλίο μας «Βολές Μάχης Ταχείας Αντίδρασης«, υπάρχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη  Νευρολογική Εκπαίδευση Σκοπευτών. Αποτελεί δε το μοναδικό βιβλίο – οδηγό, με το οποίο μπορεί κάποιος να κάνει κτήμα του τεχνικές και διαδικασίες που εφαρμόζονται από τις Ειδικές Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας μας και άλλων κρατών.

Σκοπός μας, η μετάδοση της γνώσης και ή τυποποίηση αυτής, μεταξύ των χειριστών.

Μπορείτε να δείτε την Παρουσίαση βιβλίων στο Πολεμικό Μουσείο (βίντεο) και φυσικά να το κάνετε δικό σας, αποκτώντας τη μοναδική ευκαιρία να γίνετε κοινωνός των μοναδικών αυτών γνώσεων.

Share the Post: