Υλικά και εξοπλισμός (2)


Συνεχίζουμε την αναφορά μας στα υλικά του μαχητή. Στο άρθρο αυτό θα αναφερθούμε στα υλικά την 3ης και 4ης γραμμής, και θα δώσουμε κάποιες γενικές οδηγίες. Ξεκινάμε λοιπόν.

3η γραμμή  σακίδιο. Είναι ένας μικρός σάκος με το αναγκαίο για την εκτέλεση της αποστολής υλικό. Εάν η περίπολος έχει επαφή με τον εχθρό και αναγκαστεί να αποχωρήσει δίνοντας μάχη η ανάγκη για γρήγορη κίνηση μπορεί να αναγκάσει την περίπολο να εγκαταλείψει τα bergin . Έχοντας τοποθετήσει στο επάνω μέρος του bergin αυτόν τον μικρό σάκο η περίπολος μπορεί να διασώσει το υλικό που είναι απαραίτητο για την αποστολή ή την επάνοδο της.

Πιθανά περιεχόμενα: Ασύρματοι, διόπτρες, σακίδιο Α’ βοηθειών ομάδας, επιπλέον πυρομαχικά, αδιάβροχα, τροφή μιας ημέρας   και γενικότερα όλα τα αναγκαία κατά περίπτωση υλικά για την εκπλήρωση της αποστολής (εκρηκτικές ύλες, φωτογραφικές κάμερες κ.α.)

4η γραμμή σάκος bergin: επιπλέον υλικά

Τοποθέτηση υλικών: Όλα τα υλικά στο bergin τοποθετούνται, μέσα σε μεγάλο αδιάβροχο σάκο, εντός του οποίου τοποθετούνται τα υλικά που θα αναφερθούν  σε ξεχωριστούς αδιάβροχους σάκους.

Στο κάτω μέρος ή σε ξεχωριστή θήκη αν υπάρχει, τοποθετείται ο υπνόσακος με ιμάντες συμπίεσης. Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, σε ξεχωριστό αδιάβροχο σάκο τοποθετείται μια παραλλαγή, φανελάκι – ισοθερμικά και εσώρουρα.

Εξωτερικές θήκες: Τοποθετούνται η τροφή της ημέρας και υλικά που χρησιμοποιούνται συχνά ή που θα χρησιμοποιηθούν πρώτα.

Επάνω μέρος:  Τοποθετούνται κρίσιμα υλικά (σακίδιο επαφής, Σ/Α), η υλικά που θα χρησιμοποιηθούν πρώτα.

(3)  Δεν πρέπει να προεξέχει τίποτε από το bergin . Όταν φέρεται ελαστικό υπόθεμα, αυτό να είναι εντός του bergin (διπλωμένο τετράγωνα ή τοποθετημένο περιμετρικά του κυρίως διαμερίσματος του bergin )

(4)  Πάντα να χρησιμοποιείται πρώτα το νερό που φέρεται μέσα στο bergin , πριν χρησιμοποιηθεί το νερό από τα υδροδοχεία της εξάρτυσης. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη νερού εάν bergin το bergin .

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο μέρος του άρθρου εδώ

1 comments

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.